CS ocjena: Umri muški: izdanje 30. godišnjice i Harley Quinn skladatelj

POČNITE SLIDESHOW

CS ocjena: Umri muško: izdanje 30. obljetnice i skladatelj Harley Quinn Jefferson Friedman

Yippee kay yay, ljubitelji soundtracka! Danas imamo nevjerojatnu seriju materijala koju možete provjeriti. Prvo, pogled na zvučni zapis PBS dokumentarne serije A ona bi mogla biti sljedeća , koji sadrži singl 'Vjeruj' Sa-Roc. Zatim ćemo pogledati Remastered Limited Edition 30-te godišnjice La-La Land Recordsa klasika Michaela Kamena Tvrdi , koja je nedavno ponovno postala dostupna. Napokon smo sjeli Harley Quinn skladatelj Jefferson Friedman koji je raspravljao o glazbi popularne HBO Max serije i otkrio svoja razmišljanja o pisanju nove teme za Batmana.

Poslušajte singl 'Vjeruj' Sa-Roc sa soundtracka i ona bi mogla biti sljedeća



Lakeshore Records objavio je prvi singl sa soundtrackom za PBS seriju A ona bi mogla biti sljedeća , naslovljen “Vjeruj” Sa-Roc, Ginger Shankar i D * L * P feat. Aloe Blacc. Singl je digitalno dostupan u izdanju Lakeshore Recordsa danas, 18. rujna, a album 'She Could Be Next' izlazi 2. listopada, a sadrži dinamične, moćne, otvorene glasove iz hip hopa, popa i R&B zajednice, uključujući Aloe Blacc, Lila Downs, Sa-Roc, Sheila E, Arapski princ (NWA), Madame Gandhi, Saul Williams, Tarriona “Tank” Ball, Hyro the Hero, William Stanbro, Flor de Toloache, Ruby Ibarra, Judith Hill, Shawnee, Sussan Deyhim, Sarah Thawer, Vivek Maddala, Jahi Lake, Daniel French iz Las Cafeterasa, Sarah DeAun McCrary, Dee MC i Nappy Nina.



A ona bi mogla biti sljedeća je producent i glazbenik i skladatelj Gingger Shankar ( Pasija Kristova, CNN-ov We Will Rise: Misija Michelle Obame za obrazovanje djevojaka širom svijeta, Akicita: Bitka za stajaću stijenu ), koji je postigao dvodijelnu dokumentarnu seriju.



Kupite pjesmu klikom ovdje!

'alt =' '>

Umri teško: Remasterirano izdanje 30. godišnjice
Michael Kamen

novo blu ray izdanje u lipnju 2019



Tvrdi ostaje na velikom (ako ne najveći ) akcijski filmovi ikad snimljeni - uzbudljiv spektakl koji se može pohvaliti sjajnim izvedbama Brucea Willisa i Alana Rickmana, spektakularnim akcijskim postavkama i dinamičnom partiturom hollywoodskog velikana, pokojnog Michaela Kamena.

Kamen je već bio dobro etabliran u industriji zahvaljujući svojim rezultatima za popularne filmove poput Mrtva zona , Brazil , Gorštak , Smrtonosno oružje i Avanture u čuvanju djece , kao i njegov rad na 'Zidu' Pink Floyda, i bio je prirodan za njega Tvrdi . I dok je njegova partitura u konačnici izrezana i zalijepljena po cijelom završnom filmu, to i dalje služi kao veliko postignuće u karijeri koja je trajala nekoliko desetljeća do skladateljeve prerane smrti 2003. godine.

Koristeći razne instrumente, uključujući limene duvačke svirale, duvačke duvače, pizzicato i arco žice, a sve su pomiješane sa saonicama, kao i reference na božićnu baladu 'Let it Snow!', 'Singin 'in the Rain' i Beethovenovu 9. Simfonija, ili 'Oda radosti', Kamen predstavlja partituru koja je istovremeno zloslutna i uzbudljiva. Zapravo, rezultat prati ritmove filma Johna McTiernana u tome što je prvo poluvrijeme prilično minimalističke naravi jer se picin junak John McClane šunja oko masivne ulice Nakatomi Plaza u potrazi za načinom da zaustavi Hansa Grubera i njegov veseli bend ' teroristi ', dok je druga polovica rezultata definitivno bombastičnija tijekom složenijih, akcijski težih postavki.



La-La Land Records izvorno objavljena Umri teško: Remasterirano izdanje 30. godišnjice još u siječnju 2019. ali s ograničenim količinama. Kao takav, zvučni zapis neko vrijeme nije bio dostupan, osim ako na eBay ili Amazon niste željeli potrošiti više od dvostrukog iznosa početnog troška. Srećom, La-La Land smatrao je potrebnim ponovno objaviti rezultat, a rezultati su moćno impresivni.

Prvo, pakiranje je sjajno. Cijeli set sastoji se od 3 CD-a, a svaki se disk može pohvaliti zadivljujućim umjetničkim djelima s likom iz filma - naime, McClaneom, Hansom i Karlom Alexandera Godunova - dok linearne bilješke koje je napisao povjesničar filma Eric Lichtenfeld nude sjajnu ilustraciju Die Hard’s produkcija, kao i njeno sveobuhvatno naslijeđe, zajedno s detaljnim rekapitulacijom svake pjesme na albumu. Sama partitura predstavljena je na način koji je izvorno izradio Kaman i raširena na prva dva diska. CD2 također sadrži dodatnu glazbu, uključujući zamjenske znakove i neiskorištene snimke; pa čak i James Horner's Resolution & Hyperspace, za koji je neiskorištena pjesma napisana Vanzemaljci ali je prenamijenjen za trenutak u kojem je Sgt. Al Powell (Reginald VelJohnson) ruši Karla na vrhuncu filma.

'alt =' '>

Treći disk nudi partituru kako je predstavljena (i montirana) u završnom filmu, zajedno sa bubnjarskim solo naslovom 'Wild Take' i skladbama 'Roy Rogers Meets Beethoven's Ninth' i 'Hip Hop Christmas', s vokalom samog Kamena.

Drugim riječima: ovo je doslovno svaka pojedinačna nota glazbe za koju je napisana Tvrdi , uredio Bulk, remiksirao Matessino, a masterirao Daniel Hersch (nastao iz nedavno ponovno otkrivenih izvornih digitalnih traka s više zapisa) i proizveden u suradnji s posjedom Michael Kamen. To je apsolutno spektakularno!

Zanimljivo je da je glazba kako ju je Kamen prvotno zamišljao malo strukturiranija u svom izlaganju. Ja sam naivčina za slušanje glazbe koja se čula u filmu, ali također je zanimljivo čuti kako je skladatelj pristupio filmu naspram konačnog rezultata. Primjerice, skladatelj je izvorno napisao lijepu glazbu za Holly i Johna koja se prvi put pojavljuje u 'Seeing Holly', a zaradjuje odmazdu u 'Aftermath - Powellov povratak', ali tu je glazbu zamijenio spomenuti Hornerov znak. 'The Phone Goes Dead / Party Crashers' također je uglavnom bio nečuven u filmu, umjesto toga zamijenjena glazbom sa pjesme 'Tony and John Fight'. Sve u svemu, Kamenova glazba bila je slična partituri koju je John Williams napisao za Raiders of the Lost Ark I da bubri ispod površine korištenjem iščupanih žica i čelične gitare (iako s povremenim rafalnim akcijama) prije nego što je nastala do masivnog finala - strukturira rezultat koji je predstavljen u filmu, ali sve eliminira. smatram Tvrdi biti što bliži savršenom filmu koliko netko može dobiti i ne bi ništa promijenio na konačnom izdanju, iako bih, kao ljubitelj filmske partiture, bio znatiželjan čuti glazbu kako je prvotno namjeravao vidjeti kako se poklapa s slike na ekranu. I dok je mnoštvo Kamenove glazbe doista bilo izrezano, uključujući brojne tamnije znakove koji se baš i ne preplavljuju s lakšom prirodom slike, mnoge od njegovih ideja našle su se u njegovim partiturama za Tvrdi 2: Teži i podjednako vrhunski Umri teško s osvetom .

Istaknuti akcijski znakovi uključuju 'Napad na kulu', 'Pucaj u čašu' i uzbudljivi 'Bitka / Oslobađanje talaca', dok 'Poruka za Holly' i 'Imao sam nesreću (proširena verzija)' nude tihu, ljupku žicu -teško podvlačenje.

Edward Furlong i Arnold Schwarzenegger

Sve u svemu, Die Hard zaslužuje priznanje kao jednu od najfinijih akcijskih ikada napisanih i ističe se kao zapanjujuće postignuće u uglednoj Kamenovoj karijeri. To je prokleto remek-djelo! Kliknite ovdje da biste ga dobili prije nego što ga ponovno nestane !!!

Disk 1: Filmska partitura

Glavni naslov: 43
Vidjevši Holly 1:07
Teroristički ulaz 4:06
Telefon nestaje / ruši zabave 1:53
John's Escape / You Want Money 6:01
Nakatomi Plaza (Takagijeva smrt) 1:45
Ožičenje krova 1:51
Približavanje trezoru *: 48
Vatrogasni alarm 2:04
Tony se približava 1:42
Tony i John bore se 1:13
Djed Mraz: 57
Neće nam se pridružiti 3:02
I ako ga promijeni 2:40
Idući za Ivanom 4:32
Nasmijte se malo / pristupi Al Powella 3:32
Ispod tablice 1:59
Dobrodošli na zabavu 1:10
Yippee Ki-Yay **: 45
Holly se sastaje s Hansom 1:20
Napad na kulu 8:34
Ivana pronalaze 5:04
Policija za pozornost 3:54
Bill Clay 4:09
Pucaj u čašu ** 2:20
Imao sam nesreću (proširena verzija) ** 2:56
Ukupno vrijeme diska 1: 70:08

Disk 2: Filmska partitura (nastavak)

Trezor (montaža filma) 3:07
Poruka za Holly (Uređivanje filma) ** 3:13
Pištolj u obrazu (proširena verzija) ** 1:20
Bitka / Oslobađanje talaca 6:53
Vatrogasno crijevo ** 1:24
Eksplozija i obračun helikoptera 4:02
Sretne staze, Hans * 1:42
Posljedice - Powellov povratak * 2:52
Neka pada snijeg 1:44
Izvodi Vaughn Monroe
Napisali Sammy Cahn i Jule Styne
Objavio WB Music Corp. OBO Cahn Music Company (ASCAP)
Chappell & Co., OBO Producers Music Publishing Co. (ASCAP)
Ljubaznošću Geffen Recordsa pod licencom Universal Music Enterprises
Beethovenov 9. (krajnji izvod iz kredita) 3:53
Napisao Ludwig van Beethoven; Ljubaznošću APM Music
Ukupno vrijeme rezultata: 100: 18

Dodatna glazba

Glavni naslov (zamjenski) *: 40
Nakatomi Plaza (Takagijeva smrt) (alternativno) * 1:47
Približavanje trezoru (zamjenski) * 2:33
Tony pristupi (zamjenski) * 1:43
Yippee Ki-Yay (proširena verzija) 2:48
Napad na kulu (zamjenski odlomci) * 3:44
Policija za pozornost (otvaranje pokupa) * 2:04
Trezor (zamjenski) * 2:52
Trezor (alternativna izvedba) 2:11
Poruka za Holly (izvorna verzija) ** 2:52
Poruka za Holly (prerađena verzija) ** 2:58
Sretne staze (uređivanje praćenog filma) 1:13
Imamo se 1:56
Iz filma Man On Fire
Sastavio John Patrick Scott (PRS)
Objavio T C F Music Publishing, Inc. o / b / o New Regency Music (ASCAP)
Rezolucija i hipersvemir (Isječak) 2:47
Iz filma Vanzemaljci
Sastavio James Horner (ASCAP); WB Music Corp; Rewind Music Inc.
Divlje udaraljke * 2:16
Roy Rogers sastao se s Beethovenovim 9. (Izvor) 1:33
Zimska zemlja čudesa (Izvor) 1:26
Napisali Felix Bernard i Dick Smith
Neka pada snijeg (Izvor) 1:58
Izvodi Michael Kamen; Napisali Sammy Cahn i Jule Styne
Objavio WB Music Corp. OBO Cahn Music Company (ASCAP)
Chappell & Co., OBO Producers Music Publishing Co. (ASCAP)
Božić u Holisu 2:58
Izvodi RUN-DMC, ljubaznošću Arista Records
Napisali Joseph Simmons, Darryl McDaniels, Jason Mizell
Objavio WB Music Corp. (ASCAP)
Ⓟ 1987. Arista Records LLC po dogovoru sa Sony Music Licensingom
Ukupno dodatnih glazbe: 42:19
Ukupno vrijeme diska 2: 72:38

Disk 3: Trezor: Bonus glazba Die Hard

Glavni naslov (montaža filma): 36
Vidjeti Holly (Filmski miks) 1:05
Telefon postaje mrtav / Party Crashers (produženo otvaranje) ** 2:22
Nakatomi Plaza (Takagijeva smrt) (samo za orkestar) 1:47
Ožičenje krova (odlomak filmskog miksa): 58
Tony Approaches (Filmski miks) 1:44
Going After John (Filmski miks) 4:33
Al Powell Approaches (Filmski miks) 2:32
Pristupi Al Powella (zamjenski) * 2:37
Ispod stola (nedostaje mu torba) (Uređivanje filma) 1:25
John je pronađen (filmski miks) 5:54
Bill Clay Pt. 1 (Filmski miks) 2:08
Bill Clay Pt. 2 (produženo) ** 2:08
Pucanje u čašu 1:08
Poruka za Holly (izvorna verzija) (samo za orkestar) ** 2:53
Bitka (zamjenski odlomak) ** 1:19
Wild Take * 1:29
Roy Rogers sastao se s Beethovenovom devetom (zamjenom) * 1:36
Hip hop Božić (Izvor) * 1:44
Vokal Michael Kamen

Ukupno vrijeme diska 3: 39:58
Ukupno tri vremena na disku: 182: 44
* Ranije neobjavljeno
** Sadrži prethodno neobjavljeni materijal

Intervju s skladateljem Harley Quinn Jeffersonom Friedmanom

Kliknite ovdje za kupnju Harley Quinn Soundtrack 1. sezone!

Motifloyalty.com: Kako ste se spetljali s Harleyem Quinnom?

Jefferson Friedman: Prije sam radio s Patom [Schumacker] i Justinom [Halpernom] i Deanom [Lorey] Slab , i baš kad smo dovršavali popise, spomenuli su mi da su upravo dobili nalog da napišu pilota Harley Quinna. I bio sam kao, pa, dostupan sam. Uspjeli smo kreativno i osobno, dok smo radili na tome Slab zajedno, i tako je bilo prilično prirodno za sve, mislim.

CS: Kad ste se prvi put ukrcali na Harley Quinn, jeste li točno znali kako ćete postići ovu seriju?

Friedman: Mislim da postoje dva odgovora na to, kratki odgovor je takav, doslovno u tom trenutku, na pozornici miješanja posljednje epizode filma Slab , Imao sam blistavu viziju kako bi emisija trebala zvučati. Tada su prošle dvije godine, mislim između vremena kada su rekli da se razvija i vremena kad smo počeli raditi na tome. I tako tijekom te dvije godine, jednostavno, znate, nekako su mi se ideje pojavljivale u glavi, a one koje su ostale na kraju te dvije godine na kraju su postale zvuk emisije, koja je na kraju bila poput , vrlo slično kao bljesak nadahnuća koji sam imao na samom početku.

CS: Jeste li dobili jasne upute kako postupati s materijalom ili ste mogli raditi ono što ste željeli?

čuvari galaksije postavljaju fotografije

Friedman: Mislim, postupak je drugačiji za svaki, znate, trkač / skladatelj emisija. Sjeli smo u sobu, nas četvero - tri tipa, a zatim Jen Coyle koja je nadzorna animatorica u showu. Predstavila sam im smolu kako mislim da bi glazba trebala zvučati, a oni su zagrizli. Bili su kao, da, to je sjajno! A onda sam otišao kući i započeo, znate, možda mjesec dana kasnije, nakon što sam završio neke od glavnih tema emisije, odsvirao sam je nekim dečkima i bili su poput, to je sjajno. To se ne događa uvijek! Ali, znate, na ovom projektu mislim da smo svi od početka nekako shvatili što bi to trebalo biti. I ne mislim samo na glazbu. Mislim, mislim da su svi radili na showu. Jednostavno su imali takvu sinergiju jedni s drugima i jednostavno su znali kakva emisija treba biti.

CS: Koliko je zabavno bilo postići seriju poput Harley Quinna koja sadrži sve ove divlje, čak i kultne likove stripova?

Friedman: Mislim, nije moglo biti zabavnije. To je najzabavnije što sam ikad imao radeći svoj posao. Ne samo da je bilo zabavno, već je bilo zaista posebno što sam mogao doprinijeti glazbenom kanonu ovih kultnih junaka i na svoj vlastiti način pristupiti tome. Ali da, mislim, bila je raznolikost rezultata. Svaka je epizoda imala hrpu novih i drugačijih izazova, što pomaže da ostanete angažirani kao skladatelj. Imao sam eksploziju.

CS: Dakle, koji su bili neki od izazova s ​​kojima ste se suočili? Jeste li osjećali pritisak pisanja glazbe za ove poznate likove?

Friedman: Da, sigurno. Mislim, tema o Batmanu bila je nekako zastrašujuća. I smiješno, ona koja je izašla najbrže od svih glavnih timova s ​​likovima. Sjećam se samo kako sam sjeo u svoj studio i samo sam naglas rekao sebi: 'Pišem temu Batmana za Batmana.' I jednostavno mi se dogodilo da je to, pomalo luda stvar koju nisu imali puno ljudi u povijesti svijeta. Pa da, definitivno sam pokušao doći do prilike.

CS: Govoreći malo više o tome, imali smo toliko ponavljanja Batmana od strane Dannyja Elfmana i Hansa Zimera. Kako se odvajate od onoga što su oni već učinili? Plutaju li ti rezultati neprestano u stražnjem dijelu vašeg mozga? Ili postoji potreba za oponašanjem tih stilova?

Friedman: Ne bih rekao oponašati ti stilovi. Rekao sam to u nekoliko drugih intervjua - nisam slušao glazbu povezanu s DC-om čim sam počeo raditi na projektu dok nije gotov, jer sam želio da moje sjećanje na te teme informira partituru u odnosu na doslovno obavijesti rezultat. Dakle, to je nekakva apstraktna ideja, kao što kažete, poput motanja oko mog zatiljka kako tema Dannyja Elfmana zvuči kao što je zvučala Zimmerova tema itd., Itd. Batman je bio nekakav poseban slučaj, jer za neke od njih druge likove koji su bili potpuno izumljeni za show, osjećao sam se kao da sam imao priliku i potpuno iznova izmisliti njihov zvuk. Ali Batmana u emisiji glume kao tako ravnog momka da je moj koncept njegove teme bio baš onakav, napiši pravilan srednji Batman. I tako mislim da ta tema zvuči slično svim ostalim temama šišmiša, jer je tako bilo dizajnirano.

CS: Koji su bili izazovi s 2. sezonom?

Friedman: Za 1. sezonu, a mislim da i u emisiji narativno, morate provesti puno vremena uspostavljajući likove i uspostavljajući svijet; i uspostavljanje odnosa između likova. I tako, moj posao je pisati teme koje zvuče poput tih likova, a zatim se držati tema i mijenjati ih samo ako ih moram promijeniti iz nekakvih dramatičnih razloga, nekakvog razloga koji bi volio gurnuti priču naprijed. Kad je sezona 2 započela, većina tema glavnih likova već je napisana. Dakle, u tom je trenutku stvar samo upotrebe tog materijala. Ne smišljajući to. Otkrivanje toga očito traje više vremena nego samo korištenje nečega što ste već stvorili. Dakle, nakon što sam obavio sve teme za 1. sezonu, omogućio sam mi da se oslobodim vremena mudro i kreativno da idem u veće i dublje smjerove. Što se toga tiče, mislim da priča o 2. sezoni to opravdava jer je to jednostavno veća i dublja priča.

CS: Gledate li na ove zlikovce u simpatičnom svjetlu? Mijenja li to vaš pristup načinu na koji ih ocjenjujete?

Friedman: Zasigurno! Mislim, kako ljudi postaju super negativci? Znate, poput onoga što nekoga natjera da postane super negativac? Očito je to neka bol ili tuga ili nešto slično ... biti toliko zlo? Mislim da je to vjerojatno obrambeni mehanizam za nešto što nedostaje na unutarnjoj strani negativca. Dakle, mislim da uvijek postoji takva vrsta tragične tuge za superzlikovce. Nisam siguran da glazbu pišem na takav način tako doslovno ili svjesno. Ali to je teorija ili slučaj u mojoj glavi. Superzlikovci su tragični. Postoji jedna epizoda u kojoj se Ivyin mozak vraća u njezino djetinjstvo i prikazuje joj malu tužnu djevojčicu koja ima jedan rođendan, a očevo čudovište. To zahtijeva određenu količinu patetike prema liku.

CS: Imate li vijesti o trećoj sezoni?

Friedman: Nemam podataka o trećoj sezoni, žao mi je što to moram reći. To je moj put iznad puta, daleko iznad mog platnog razreda. Što se tiče treće sezone, mislim da bi u ovom trenutku neke od glavnih tema koje sam uspostavio za ove likove mogle nastati zbog malo osvježenja ili laganog mijenjanja stvari. Zapravo sve ovisi o tome kakva će biti priča. Očito je, ako je to nekakav povratak samostalnom stilu epizode 1. sezone, sezonu ću razmišljati na drugačiji način nego ako je više nalik na narativni prikaz koji su koristili u 2. sezoni.

CS: Što smatrate najzahtjevnijim aspektom skladanja glazbe za film ili TV?

Friedman: Mislim da je najizazovniji njegov aspekt preokret - brzi zaokret - da se u ovom gradu sve mora obaviti tako brzo da se uvijek osjećate kao da jedva sve stižete. Vratili smo sezonu 1 i 2, a ja sam dobio dva tjedna za svaku epizodu. Bilo je 26 epizoda, pa je to bilo poput godišnjeg stalnog rada sedam dana u tjednu. Za to vam je potrebna velika izdržljivost. S tim u vezi, jedna mi je od najdražih u ovoj verziji mog posla skladatelja. Jer dok sam ja bio klasični skladatelj, cijelo ste vrijeme na svijetu morali raditi što god želite, a to može biti teško poput kratkog roka. Ponekad može biti i teže. Rokovi su dobra stvar!

harley-quinn-catwoman-2